Hitri kontakt

Pokličite na 051 421 701

Želite, da vas pokličemo mi?

Sporočite nam vašo številko

Pravno pojasnilo

v zvezi z uporabo spletne strani in uporabo gradiv

Pravno pojasnilo v zvezi z uporabo spletne strani in uporabo gradiv

Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletni strani Stečaj.si so informativne narave. Družba tudi ne odgovarja za vsebino, na tretjih spletnih straneh, na vsebino katerih nima in ne more imeti vpliva.

Na Stečaj.si se bomo trudili, da bo spletna stran osvežena in bo vsebovala le aktualne informacije, vendar s tem v zvezi ne prevzemamo nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo spletne strani kakor tudi vsebin, ki se na spletni strani nahajajo. Vsi uporabniki spletne strani Stečaj.si le to uporabljajo po lastni presoji in na lastno odgovornost. Uporabnikom, pravnim ali fizičnim osebam, kakor tudi katerimkoli tretjim osebam ne odgovarjamo za morebitno nastalo škod, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na spletni strani ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Družba Justicija d.o.o. tudi ne odgovarja za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do strani, zaradi vašega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Prav tako družba Justicija d.o.o., ki upravlja in ureja spletno stran Stečaj.si ni in ne more biti odgovorna za kakršnikoli škodo, ki bi uporabnikom ali tretjim osebam utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani Stečaj.si.

Družba Justicija d.o.o. si vsakodnevno prizadeva za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov, vsebovanih na tej spletni strani, vendar ni odgovorna za morebitne tipkarske napake, pomote ali neažurnost podatkov, kakor tudi ne za škodo, ki bi lahko nastala uporabniku zaradi uporabe takšnih informacij.

Uporaba gradiv

Gradiva na spletni strani Stečaj.si so namenjena zasebni uporabi uporabnikov spletne strani. Uporabnik jih lahko uporabi za zasebne in netržne namene, pri čemer uporabnik ne sme spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja izključno za nekomercialne in nepridobitne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano.

Piškotki

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
  • življenjsko dobo piškotka;
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. So male tekstovne datoteke, ki jih večina spletnih strani shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopamo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika. Spletna stran si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Piškotki ne morejo pregledovati datotek na vašem računalniku ali prebrati piškotkov iz drugih spletnih strani.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Na spletni strani Stečaj.si uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oz. v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Spletna stran Stečaj.si uporablja sledeče piškotke:

Z nadaljnjo uporabo ali s klikom na katerokoli povezavo na strani, se strinjate z uporabo piškotkov.

Nadzor nad piškotki v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja obiskovalec spletne strani, zato lahko tudi shranjevanje piškotkov kadarkoli po želji omejite ali popolnoma onemogočite. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

Informacije za upravljanje s piškotki v spletnih brskalnikih:

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik, ki lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Varstvo osebnih podatkov

Družba Justicija d.o.o., za potrebe upravljanja spletne strani in nudenja storitev za katere je registrirana, zbira in obdeluje osebne podatke stranke, vendar izključno le podatke za obdelavo katerih ima pravno podlago.

Družba Justicija d.o.o. obdeluje osebne podatke strank izključno za namene za katere ima zakonsko podlago oziroma izrecno soglasje posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo. Več o obdelavi osebnih podatkov, še posebno pa vse namene obdelave najdete v Politiki varstva osebnih podatkov Stečaj.si, ki je na zahtevo vedno na voljo vsakemu posamezniku, ter je objavljena na spletni strani Stečaj.si.

To pravno obvestilo je bilo sprejeto na dan 25.5.2018 in se lahko kadarkoli spremeni, vendar je na s tem mestu vedno objavljena trenutno veljavna verzija obvestila. V primeru, da se ne strinjate s pogoji in našim načinom dela, vas vljudno naprošamo, da spletne strani ne obiskujete več.

Stopite v kontakt s pravnim svetovalcem