Vaši dolgovi, naša skrb.

Pokličite nas na 051 421 701

ŽELITE, DA VAS POKLIČEMO MI?

Sporočite nam vašo številko

Pravno pojasnilo

Pravilnik o zasebnosti na spletni strani Stečaj.si

Pravno pojasnilo - piškotki, osebni podatki

Piškotki

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih strani shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopamo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika. Spletna stran si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Piškotki ne morejo pregledovati datotek na vašem računalniku ali prebrati piškotkov iz drugih spletnih strani.

Spletna stran Stečaj.si uporablja sledeče piškotke:

Z nadaljnjo uporabo ali s klikom na katerokoli povezavo na strani, se strinjate z uporabo piškotkov.

Nadzor nad piškotki v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja obiskovalec spletne strani, zato lahko tudi shranjevanje piškotkov kadarkoli po želji omejite ali popolnoma onemogočite. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

Informacije za upravljanje s piškotki v spletnih brskalnikih:

Osebni podatki

S poslanim povpraševanjem omogočite podjetju Justicija d.o.o., Tavčarjeva ulica 10, 1000 Ljubljana, ki upravlja s spletno stranjo na domeni https://stecaj.si/ (v nadaljevanju: spletna stran), da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke uporabljamo izključno za namene opravljanja storitev, ki jih ponujamo. Posredovane osebne podatke obdelujemo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. S poslanim povpraševanjem se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob poslanem povpraševanju. Osebni podatki, ki jih zbiramo so: osnovni kontaktni podatki (podatki o identiteti) - ime, priimek in elektronski naslov in drugi podatki, ki jih prostovoljno vnesete v kontaktni obrazec.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnega obrazca na spletni strani ali e-naslova, objavljenega na spletni strani, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje. Potrebno je izrecno potrditi strinjanje in seznanitev s tem, da ste, ko ste nam posredovali povpraševanje ali vprašanje preko kontaktnega obrazca in vpisali svoje podatke, izrazili strinjanje in zavedanje, da se bodo vaši podatki (ime in priimek, elektronski naslov) hranili za namen korektne komunikacije. Osebne podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali in jih ne bomo uporabili za drug namen.

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

  • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja in naročila,
  • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov,
  • za statistične analize o uporabi naše spletne strani.

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

  • kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja predračuna ali računa za naročeno storitev, za vodenje finančnih in poslovnih knjig), vendar se to shranjuje le na poslovnem računalniku in ne na spletni strani,
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete.

Roki hrambe podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih storitev ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe. V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@justicija.si ali po pošti na naslov Justicija d.o.o., Tavčarjeva ulica 10, 1000 Ljubljana

To pravno obvestilo lahko Justicija d.o.o. kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da ga v primeru uporabe spremljate na teji strani. Z uporabo te strani ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate.

Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja strani na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Stopite v kontakt s pravnim svetovalcem